Succesvol DC Consult Schoolhandbaltoernooi Dalfsen

Vrijdag 16 maart vonden de kruisfinales en de finales plaats van het DC Consult schoolhandbaltoernooi in een bomvolle Trefkoele+ te Dalfsen. De woensdag ervoor werd tijdens het officiële schoolhandbaltoernooi gestreden om de eerste 2 plekken in de verschillende poules. Tussen deze teams werden vrijdag vanaf 5 uur de kruisfinales gespeeld. De eerste kruisfinale bij de jongens ging tussen De Bonte Stegge en de Polhaar 3 en de tweede tussen De Spiegel en de Polhaar 1. De kruisfinales bij de meisjes waren wel heel bijzonder. De eerste ging namelijk tussen De Polhaar 1 en De Polhaar 2 en de tweede tussen Heilig Hart 1 en Heilig Hart 2. De winnaars van de kruisfinales mochten uitkomen in de finales. Bij de jongens ging de finale tussen De Bonte Stegge en Polhaar 1. Bij de meisjes ging de strijd om de beker tussen Heilig Hart 1 en Polhaar 1. Als echte helden mochten de teams oplopen en werden ze verwelkomd door het massaal opgekomen publiek in een sfeervolle Trefkoele+.

De finale van de jongens was een mooie wedstrijd. Er werd fel maar sportief gestreden. Het fanatisme straalde ervan af. Er was aan beide zijden goed keeperswerk en er werd prachtig samen gespeeld waardoor de meerwaarde van handbal als teamsport goed naar voren kwam. Uiteindelijk gingen de jongens van de Polhaar 1 er met de beker vandoor door te winnen met 2-6.

De finale van de meisjes was een echte finale. Het spel golfde op en neer. Van de eerste tot de laatste minuut was het een spannende wedstrijd. Het publiek kon genieten van fantastische acties, mooie aanvallen, goed verdedigend werk met sterke sluitposten in het doel. Tot de laatste minuut bleef het spannend met als uiteindelijke winnaar Heilig Hart 1. Eindstand was 8-9.

De jongens van de Polhaar 1 en meisjes van Heilig Hart 1 mogen met de winst in de finales uitkomen in de regiofinales van het schoolhandbal.

Na de finales vond de prijsuitreiking plaats. De winnaars kregen een grote beker en een handbal cadeau aangeboden door de hoofdsponsor DC Consult. De nummers 2 werden versierd met een medaille.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 17e editie van het toernooi. Na het bedanken van alle sponsoren, de vele vrijwilligers en scheidsrechters ging iedereen voldaan weer naar huis.