Uw project gevaarlijke stoffen is in veilige handen bij DC Consult: KAM, REACH, CLP, ADR en ook softwareconsultant

DC Consult – uw projectmanager gevaarlijke stoffen

Hoe classificeer ik mijn producten volgens het CLP? Wat moet ik weten over de opslag van gevaarlijke stoffen? In welke zin moet ik in aan REACH voldoen? En als ik gevaarlijke stoffen wil transporteren, wat moet ik dan doen?

Wie is verantwoordelijk voor het beheer?

De omgang met gevaarlijke stoffen roept regelmatig (nieuwe) vragen op, zowel op het gebied van arbo, milieu als veiligheid. De praktijk leert dat bij veel bedrijven, veel mensen wel ‘iets’ weten over  arbo, milieu en veiligheid. Zij doen het naast de andere vele taken. Maar wie is dan precies verantwoordelijk voor wat?

DC Consult kiest voor projectmatige aanpak

DC Consult staat voor duidelijke en evenwichtige lijnen. Wij streven naar een heldere taakverdeling en eenduidige systeeminrichting. Wij zijn uw projectmanager, veiligheidsadviseur en/of coördinator in één. Zo brengen wij uw projecten tot een goed einde, bijvoorbeeld op het gebied van:

 • KAM
  DC Consult maakt voor u een efficiënt KAM-zorgsysteem (Kwaliteit, Arbo en Milieu), mét oog voor uw eigen bedrijfsdoelstellingen.
 • REACH
  Na een korte, interactieve REACH-sessie (plm. vier uur), krijgt u een eerste aanzet voor een actieplan. Van daaruit werken wij samen verder.
 • CLP
  DC Consult verzorgt uw Veiligheidsinformatiebladen (VIB), ook wel bekend als SDS, MSDS en e-SDS. Zelf meer weten? Tijdens een CLP-sessie wordt duidelijk wat u hoe moet doen.
 • Omgevingsvergunningen
  Nieuwbouwplannen? Of gaat u verbouwen? Wij kunnen de omgevingsvergunning regelen. Ook verzorgen wij meldingen volgens het activiteitenbesluit.
 • Veiligheidsadviseur
  Heeft u wettelijk gezien een veiligheidsadviseur nodig, maar legt u het liever extern neer? DC Consult doet het voor u op projectbasis of vast aantal audit-dagen per jaar.
 • Herinrichting productieruimtes en verbouwingen
  Elke herinrichting en elke verbouwing biedt kansen. DC Consult laat zien welke KAM-/ HSE-eisen u nú eenvoudig én betaalbaar (lees: goedkoper) kunt inpassen.
 • Opstellen facilitair onderhoudsplan
  Groot onderhoud? Veiligheidsinspecties en periodiek onderhoud? Wij vertellen u wat u wettelijk gezien moet doen aan controles en inspecties.
 • Aanschaf en implementatie van software
  Met software wordt het beheer van uw gevaarlijke stoffen een stuk eenvoudiger, zoals met Lisam Exess. Wij kunnen u uit ervaring vertellen wat echt goed werkt.
 • Opleiding en coaching
  DC Consult leidt u en/of uw mensen op, coacht ze en begeleidt ze. Zo krijgt arbo, milieu en veiligheid daadwerkelijk een vanzelfsprekende plek in uw bedrijf!

Benieuwd naar wat DC Consult concreet voor u kan betekenen? Wij bieden onze diensten op maat aan.

Neem contact op!