Chemie en REACH gaan hand in hand. Kwestie van goed organiseren. Met DC Consult. Zo bespaart u kosten!

Chemische stoffen in huis? Dan REACH ook!

Natuurlijk, u weet dat werken met chemische stoffen extra verplichtingen met zich meebrengt. REACH klinkt u ook bekend in de oren. Maar wat moet u precies doen qua chemisch management? Wat betekent REACH concreet  in uw geval? DC Consult, specialist in de regelgeving rond chemische stoffen, zet het uiteen.

Chemisch management

Chemisch management is de manier waarop u omgaat met de gevaarlijke stoffen in uw bedrijf. Het uitgangspunt is REACH: Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen. Produceert of importeert u bijvoorbeeld lijmen, verven of inkten, dan vindt u in REACH wat u móet registreren. Ook Veiligheidsinformatiebladen (VIB/ MSDS of e-SDS) en exposure scenario’s komen hier weer om de hoek kijken!

Voordelen voor u!

Een goed chemisch managementsysteem levert u diverse voordelen op:

  • Een goede, namelijk systematische(!), uitvoering van REACH binnen uw bedrijfsproces
  • Minder fouten en dus kostenbesparend!
  • Meetbare doelstellingen
  • Een automatisch continu verbeterproces van uw bedrijfsproces!

DC Consult heeft kennis van zaken

Hulp nodig? Met DC Consult haalt u een breed netwerk en een schat aan ervaring in huis. Wij werken nauw samen met bedrijven in de verf- en drukinktindustrie, de lijm- en kitindustrie, de cosmetische en schoonmaakmiddelen industrie én tandartsen. Steeds weer worden wij getriggerd door de specifieke blootstellingsrisico’s van elke afzonderlijke case. Wij weten dat te combineren met de kennis die wij in huis hebben!

Wat kan DC Consult voor u doen?

U kunt DC Consult inschakelen voor onder meer:

Ondersteunende software

DC Consult is daarnaast distributeur en partner van diverse ondersteunende softwareprogramma’s op dit gebied:

Tijdens een REACH/CLP-sessie of een cursus op maat leren wij u ermee te werken. Zo voelt ook u zich straks eigen met chemisch management!